Vegaanimarengit-3.JPG

Marenki ilman munaa! Miten se voi olla mahdollista? Viime aikoina somessa on levinnyt kulovalkean lailla kikherneiden säilöntäliemestä ja sokerista tehtyjen marenkien ohjeita. Toimituksen marenkifaneissa tämä on herättänyt ihmettelyä, joten totta kai tätä oli kokeiltava!

Mystisten marenkien valmistukseen tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta: kikherneiden säilöntälientä ja sokeria. Kieltämättä niin ihania kuin kikherneet ovatkin, emme ole koskaan mieltäneet niitä makeiden leivonnaisten raaka-aineiksi. Munattomat marengit ovat täydellinen ratkaisu vegaaneille ja kananmuna-allergisille. 

Miten sitten kävi? Päätimme ottaa asiasta selvää. Vatkasimme kikherneiden säilöntälientä sähkövatkaimella noin kymenisen minuuttia, kuohkeaksi vaahdoksi. Sitten lisäsimme sokerin koko ajan vatkaten. Jatkoimme vielä vatkaamista, kunnes marenkimassa on kovaa ja kiiltävää.

Marenkimassasta otetut nokareet kuivatettiin uunissa ja TA-DAA, lopputuloksena saime täydellisen rapeita ja sisältä vastustamattoman sitkeitä marenkeja!

Vegaanimarengit-1.JPG

Runsaslukuinen raatimme arvioi marengit heti tuoreeltaan ja seuraavana päivänä. Täydestä meni kuin väärä raha! Maistelijat olivat pääsääntöisesti sitä mieltä, että marengeista tuli sekä rakenteeltaan että maultaan erinomaisia. Pientä herneen makua oli maistavinaan marenkien tekijä, joka tässä tapauksessa oli hieman puolueellisessa asemassa.. =)

Lopputuloksena todettakoon, että munattomat marengit ovat totta! Ja vieläpä herkullisia! Kokeile itse, jos et vielä usko!

Vegaanimarengit-2.JPG