suklaamunat 1.jpg

Moni Maku-lehden lukijoista tuntee lehden uutuustuotepalstalla julkaistavan Makuraati-sarjan, jossa arvioidaan rinnakkain erilaisia elintarvikkeita aina raejuustoista mämmeihin. Taulukkomuotoon kootun Makuraadin takana on aina oikea joukko ihmisiä, jotka ovat maistelleet ja arvioineet elintarvikkeet aistinvaraisesti. Usein kokoamme raatiin mukaan naapuritoimitusten ruoasta kiinnostuneita ihmisiä. Makuraatiin osallistujan tulee lähtökohtaisesti pitää kyseisestä ruokalajista tai ruoka-aineesta. Niinpä mämmiraatiin hyväksytään vain mämmistä pitäviä testaajia.

 

Seuraavaan lehteemme päätimme ottaa arvioitavaksi pääsiäismunat. Aikuisten arviot olisivat viiranneet testissä väärään suuntaan, joten lähestyimme aiheen asiantuntijoita. Saimme testiin mukaan kuusi 6-9-vuotiasta tyttöä. Valitettavasti poikia ei tällä kertaa päässyt mukaan, mutta testihenkilömme pitivät mielessä myös veljien näkökulman.

 

Makuraadin arvioitavana oli 5 erilaista, keskikokoista saman hintaluokan (noin 1 €/kpl) pääsiäismunaa. Raatilaiset arvioivat ensin suklaiden ulkonäön ja maun, ja kirjoittivat arvion kaavakkeeseen itsenäisesti (tai hieman avustettuna). Lopuksi raadin jäsenet arvioivat yllätysmunan sisältämän lelun kiinnostavuuden ja arvostelivat kokonaisuuden tähdillä yhdestä viiteen (* = ei kiinnostava, ***** = erittäin kiinnostava).  

 

Arvioissa korostui juuri suklaan ja lelun muodostama kokonaisuus. "On tärkeää, että suklaa on hyvää ja lelu on kiva. Muutenhan voisi vain syödä pelkkää suklaata tai ostaa kivan lelun", eräs raatilaisistamme muotoili.

suklaamunat 2.jpg

Palkkioksi asialle omistautumisestaan kukin osallistuja sai parhaaksi arvioimansa pääsiäismunan.

suklaamunat 3.jpg

Miten pääsiäismunaraadissa sitten kävi? Mikä suklaamuna voitti raadin sydämen? Tuloksen löydät keskiviikkona ilmestyvän Maku-lehden Ostoskorissa-palstalta.

 

Kiitos vielä kerran ihanille raatilaisillemme!