tiramisut_preview.jpg

Mietitkö sinäkin, millä makealla hemmottelisit ystäviä ystävänpäivänä? Niin mekin, joten kokosimme hempeimmät herkkumme yhteen.

 

  1. Pikkutiramisut. Tiramisun ystäväksi tunnustautunut 13-vuotias lukijamme Otto Leskinen lähetti uusimpaan Maku-lehteen kuvassa näkyvien annostiramisujen reseptin. Oton ohjeella valmistuu 12 pientä ja nättiä tiramisua samalla vaivalla. Leivosmaiset herkut maistuvat sellaisenaan kahvin kanssa tai sitten jälkiruoaksi. Kannattaa kokeilla!
  2. Sydänkakku. Sydänvuokaan leivotun appelsiini-suklaakakun ohje on myös lukijamme käsialaa. Anne Mutkan lempikakku valmistuu tavallisen suklaakuivakakun tapaan, mutta se maustetaan appelsiininkuoriraasteella ja -mehulla. Kakku kannattaa paistaa juuri ja juuri kypsäksi, jotta se pysyy mehevänä.
  3. Espresso-suklaakakku. Tämä kakku yhdistää kahvin ja suklaan. Todellinen kahvikissan unelma siis! Leivo kakku ystäville Fanni & Kanelin ohjeella. 
  4. Mutakakku. Ikiklassikko ei esittelyä kaipaa, mutakakku on suklaisten herkkujen äiti. Jätä se makusi mukaan pehmeäksi tai valuvan suklaiseksi. Rinnalle sopii vaniljajäätelö tai kermavaahto.
  5. Mokkapalat. Muistutus: mokkapalat onnistuvat myös gluteenittomina! Leivo mokkikset tällä ohjeella, niin ne sopivat kaikille. Leikkaa jähmettynyt mokkapalalevy terävällä muotilla sydämiksi. Reunapalat voi unohtaa keittiön pöydälle napsittaviksi. 
  6. Oreo-kuppikakut. Maailman ehkä suosituimmat keksit yhdistettynä kuppikakkuihin? Tällä ohjeella et voi mennä vikaan. Överi-kuppikakkuja paremmin sopivia ystävänpäiväherkkuja saa hakea!
  7. Suklaatäytteiset marengit. Vaaleanpunaisiksi värjätyt marengit suklaalla täytettynä? Näiden pienten herkkupalojen ohje löytyy Painted by Cakes -blogista. 

 

Psst! Lue myös Tyrniä ja tyrskyjä -blogin tärpit makeaan ystävänpäivään.