Laskiaissunnuntaina makulaisten keittiöt täyttyivät pullantuoksusta ja vatkaimien surinasta. Maun Facebook-sivu ja Instagram nimittäin vilisivät pullakuvia, eikä pullajuhla ole onneksi vielä ohi, sillä huomenna leivotaan taas.

Kokosimme tähän kymmenen lukijoidemme kehittelemää ja leivontahimoja herättävää uutta pullaideaa. Kiitos herkuista kuvista! Ainakin meidän tekisi mieli pyöräyttää pehmeä pullataikina jo nyt ja heti, mutta jos maltat odottaa tuoretta pullaa huomiseen, niin leivo jääkaappiin valmiiksi yön yli kohotettava pullataikina.

Psst! Tägää sinäkin pullakuvasi kaikkien iloksi #makulehti tai lisää Facebook-sivullemme. 

 

@kinuskilla leipoi laskiaispullan, joka yhdistää mansikat, mansikkahillon ja suloisen mantelimassasydämen hurmaavasti saman hatun alle.

mansikka laskiaispulla.jpg

 Maija Koro testasi tämän talven kuumimman pullahitin eli prinsessapullan. Jos sinäkin olet mantelifani, niin leivo pullataikina ja kuorruta sulopulla prinsessakakun tyyliin mantelimassalla. 

prinsessalaskiaispulla.jpg

Tätä laskiaispöytää varmasti himoitsee moni: Heidi Sträng leipoi nimittäin kolmea eri sorttia laskiaispullia: pullapötköjä, täytettyjä tuutteja ja Nutellalla siveltyjä kääröjä. Jos inspiroiduit jälkimmäisestä, leipaise Perinneruokaa prkl -blogin Mikan täytetyt tötteröt ja sivele sisälle Nutellaa.

uusi laskiaispulla.jpg

Minna Ahtola herkutteli Lunni leipoo -blogin Annamarian tyyliin laskiastuulihatuilla ja täytti pikku leivokset hurmaaviksi Twix-levitteellä ja kermavaahdolla.

tuulihattulaskiainen.jpg

Maria Kennedyn kiva idea muunti laskiaispullan piirakaksi! Testaa sinäkin leipomalla pullataikinasta ihana pohja ja täytä se lempparilla laskiaispullatäytteelläsi.

laskiaispullapiirakka.jpg

Tuulia Mäkelä leipoi pullia perinteiseen tyyliin ja tämän vuoden toisena hittinä eli tuuttipullana. Kokeile sinäkin ja rullaa pullataikinasuikale foliosta rytistetyn kartion tai valmiin muotin päälle.

tuuttipulla.jpg

Henna Nymanin ihanat laskiaispullat on leivottu täysin vegaanisesti ja täytetty soijakermalla. Jos innostut, tästä löydät vegaanisen pullataikinan ohjeen.

vegaaninen laskiaispulla.jpg

Maarit Karhun pullissa on kerman lisäksi mascarponea, namm!

laskiaispulla mascarpone.jpg

@linda_linnea_ leipoi akuuttiin laskiaispullanhimoon kermavaahdolla täytetyt muffinit. Testaa vaikka tämä Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin vaniljamuffinssi vadelma-mascarponemoussella ja käytäkin kuorrute muffinin täytteeksi.

laskiaismuffinssi.jpg

@sukkiajasuklaata pursotteli pullan väliin maapähkinävoikreemiä. Toimituksen maapähkinävoifani oli heti myyty, tätä on kokeiltava! Ehkä pulliin voisi soveltaa tätä kuppikakkujen maapähkinävoikuorrutetta?

maapähkinävoi laskiaispulla.jpg

Jos pullahammasta jäi vielä kolottamaan, täältä löydät koottuna maku.fi:n laskiaisreseptit! Mukana mm. Nutella-laskiaispulla, jättipulla lakukastikkeella sekä aikuisen naisen laskiaispulla Baileys-täytteellä.