Kyselimme lukijoilta Facebookissa leivontakuvia ja saimme jälleen kerran pitkän listan herkkukuvia, kiitos! Tässä viisi lukijoiden loppukesän leivonnaista. Jos sinullekin nousee näistä kuvista vesi kielelle ja tulee himo rynnätä keittiön kulhoille, nappaa mukaan tästä reseptit samantyylisiin leivonnaisiin. 

Jos sinäkin olet leiponut jotain herkullisya, ilahduta meitä postaamalla kuva luomuksestasi Facebookissa tai Instagramissa häshtägillä #makulehti. Tiesitkö muuten, että maku.fi:ssä reseptin kommenttikenttään pystyy liittämään kuvan. Jos valmistit herkkua maku.fi:n ohjeella, lisää reseptisivulle kuva myös muiden lukijoiden leivonta-avuksi. :)

marika kelhä sienijauhelihapiirakka.jpg

Marika Kelhän sieni-jauhelihapiirakka näyttää tosi mehevältä. Toimituksessa vielä haaveillaan sienionnesta ja syksyisestä sienipiiraasta, mutta jos pääset apajille, kokeile vaikkapa helppoa sieni-pekonipiirakkaa.

anu eräpalo schwartswaldin juustokakku.jpg

Schwarzwaldin kakku on hurmaava yhdistelmä happamia kirsikoita ja suussasulavaa suklaata. Mikä siis olisikaan parempi tapa käyttää kirsikkasatoa! Tässä Anu Eräpalon luomuksessa klassikkokakku on muuntunut herkullisen näköiseksi juustokakuksi.

heljä heineman sämpylät puuronjämästä.jpg

Heljä Heineman leipoi aamuisen kaurapuuron jämät pehmoisiin sämpylöihin. Mainio vinkki, jos aamulla jää kiireessä puuroa syömättä! Kokeile sinäkin vaikkapa riisipuuron lopusta paistettuja pehmeitä rieskoja.

jaana houso mustikkajuustotorttu.jpg

Jaana Huoson mustikkajuustotorttu on upean värinen ilmestys ja syötävät orvokit kruunaavat herkän kakun. Leivo samaan tyyliin marjoista esimerkiksi uunissa paistettavaa upean violettia mustikkajuustokakkua tai raikasta, hyydytettävää mustikka-passiojuustokakkua.

saila lehtinen kakku.jpg

 Marjakimara on helppo ja nätti kakkukoriste! Saila Lehtosen suklaisen näköinen kakku saa pinnalleen reilun ropsauksen loppukesän marjoja. Kopioi sinäkin idea ja koristele vaikkapa mehevä kahden suklaan moussekakku kauden marjoilla.