Pääsiäinen on kevään kivoin ruokajuhla! Pyysimme Facebookissa kuvia pääsiäisen parhaasta herkusta ja voi mitä ihanuuksia makulaisten keittiöissä olikaan valmistunut. Katso alta kuvat lukijoidemme suolaisista ja makeista ruoista ja inspiroidu kokkaamaan resepteillämme herkkuja samaan tyyliin. Näistä ei voi kuin nousta vesi kielelle...

annette ekblad.jpg

Annette Ekbladin suosikkiherkkuja olivat lohella päällystetyt leivät. Testaa sinäkin Benedictin lohileipiä tai 52 weeks of deliciousness -Annen sukkelaa savulohitahnaa.

heidi toivonen.jpg

Heidi Toivosen pääsiäispöydän aloittivat balsamicokastikkeessa marinoidut punajuuret kaverinaan hunajaisia pähkinöitä, punamangoldia ja vuohenjuustomoussea. Testaa sinäkin Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan paistettuja ja marinoituja punajuuria vuohenjuuston kera.

maritta alppi.jpg

Maritta Alppi nosti lempparikseen kolmen sipulin lammaspadan. Näyttää tosi mehevälle!

anna karhu.jpg

Myös Anna Karhu innostui lampaasta ja herkutteli lampaankarella. Nam!

anne baikov.jpg

Anne Baikovin lemppari oli ihanan värikäs annos ankkaa aasialaisittain. Kurkkaa sinäkin resepti soijamarinoituihin ja rapeaksi paistettuihin ankanrintoihin.

maire pasanen.jpg

Ja jälkkäriksi makeaa! Maire Pasasen raikas sitruunakakku oli kahvipöydän kivoin herkku. Nappaa talteen helppo ohje ja leivo samaan tyyliin anopin sitruunamurokakku.

maarit karhu 2.jpg

Maarit Karhun pirteät rahkapullat on koristeltu suloisiksi nomparelleilla. Maistuisivatko sinulle sitruunarahkapullat tai mustikka-rahkapullat?

linda saarela.jpg

Linda Saarelan keväinen juustokakku on koristeltu ihanalla pajunkissakuviolla. Testaa sinäkin aurinkoista juustokakkua ja taiteile pintaan keväinen koriste.

heli malmi.jpg

Hassut puput ovat piiloutuneet Heli Malmin porkkanakakkuun. Mitä koristeita sinä keksisit klassiseen porkkanakakkupellilliseen?

mira karhu.jpg

Mira Karhu rakastaa miehensä tekemää pashaa. Testaa hauska idea ja jaa perinneherkku valmiiksi annoksiksi!

raija qvintus-peltonen.jpg

Raija Qvintus-Peltosen kakkukoristelu on runsaudessaan kerrassaan vastustamaton. Kakussa on appelsiinirahkalla ja kaakaokermavaahdolla täytetty suklaakakkupohja ja koristeena suklaapesiä, jotka on tehty dippaamalla ilmapalloa sulaan suklaaseen. Nappaa idea koristeluun ja kokeile sitä vaikka tähän appelsiini-suklaatäytekakkuun.

 

Psst! Muista sinäkin jakaa meille herkkukuviasi Facebookissa tai Instagramissa häshtägillä #makulehti !