Nyt maku.fi:ssä leivotaan piparkakkuja! Kysyimme facebookissa, minkälaisia piparkakkuja te lukijamme olette jo leiponeet. Tässä neljä herkullista pipari-ideaa. 

 

Tähtipiparit.jpg

Annukka leipoi "kaikettomia" piparkakkuja tähtimuotilla ja ihanasti koristeltuina. Näissä piparkakuissa ei ole maitoa, kananmunaa, soijaa, kotimaisia viljoja eikä pähkinää. Mutta sitäkin enemmän juhlavaa näköä ja talvista tunnelmaa.

Pastillipiparkakut.jpg

Laura järjesti piparitalkoot miehensä ja 2-vuotiaan lapsensa kanssa. Pienetkin sormet kannattaa ottaa mukaan koristeluhommiin. Suklaapastillit viimeistelevät piparkakut näppärästi juhlakuntoon. Liimaksi käytetään sokerikuorrutusta. 

Piparikaramellit.jpg

Johanna keksi muotoilla piparkakut karamelleiksi ja värjätä ne raikkaan raidallisiksi. Mikä mainio ja uudenlainen idea! Nämä tekevät taatusti kauppansa niin kotona kuin myyjäisissäkin.

Piparkakkueläimet.jpg

Tanjan kotona lapset leipoivat tuttujen piparkakkujen lisäksi pellille myös eläinkuntaa. Piparkakkujen muottivalikoimat ovat nykyisin todella laajat, joten valinnanvaraa (tai -vaikeutta) riittää. 

Jos piparkakkukavalkadi sai vedet herahtamaan kielelle, tee mausteinen taikina jo tänään jääkaappiin odottamaan. Huomenna voit leipoa kodin tuoksumaan ihanasti joululta! 

Jos kaipaat täydellistä piparkakkuohjetta, poimi talteen maku.fi-saittimme suosituin piparkakkutaikina ja katso samalla myös reseptin yhteydessä oleva VIDEO. 

Muistathan jakaa joululeivonnaisesi Instagramissa tägäämällä ne #makulehti

Lisää suussasulavia ohjeita löydät joulupiparit-teemastamme.