loppiaisen menu.jpg

Mitä ruokaa tarjota loppiaisena? Jos joulun ja uudenvuoden jälkeen takki tuntuu tyhjältä, nappaa tästä valmis loppiaisateria ja nosta pöytään äyriäisiä ja ankkaa. Tämä juhlava, mutta silti sopivan rento loppiaismenu valmistuu helposti, kun teet osan ruoista etukäteen.

Alkuun pikkuisia paloja

Loppiaisen pääruoka

  • Aasialaisittain maustetut ja rapsakaksi paistetut ankanrinnat sopivat upeasti juhla-aterialle. Lihan maun salaisuus piilee siinä, että ankkaa marinoidaan vuorokausi mausteisessa soijamarinadissa. Tarjoile lisänä vielä raikasta appelsiini-inkiväärikastiketta
  • Ankan lisäkkeenä maistuvat lohkoiksi viipaloidut, currylla ja kuminalla maustetut kurpitsalohkot. Voit paahtaa kurpitsat jo edellisenä päivänä ja lämmittää ne sitten uunissa. Jos et löydä kaupasta kurpitsaa, testaa makeaa bataattia.
  • Salaattisekoituksesta tulee heti juhlavampi, kun sekoitat sille kaveriksi maukkaan vinaigretten.

Ja lopuksi makeaa!

  • Jos juustot maistuvat yhä joulun jälkeen, herkuttele niiden kanssa ihanaa manteli-hunajaseosta, jonka voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää peitettynä jääkaapissa.
  • Kun semifreddoon upottaa vaahtokarkkutahnaa, siitä tulee vallattoman kuohkeaa. Testaa makea jäädyke marinoitujen päärynöiden kera.

 

Psst! Loppiaiseen sopivat myös rennot blinikekkerit! Kurkkaa ohje Blinit-teemastamme.