lohijuuressalaatti.jpg

Suomalaiset rakastavat lohi- ja kirjolohiruokia. Eikä ihme, monipuolisempaa ja helpommin valmistettavaa kalaa on vaikea löytää. Rasvainen lohi sopii niin keittoon, pannulle kuin uuniinkin. Valmistamisessa on helppo onnistua niin, että rakenteesta tulee mehevä ja herkullinen. Lisäksi lohelle riittää yksinkertainen maustaminen sitruunalla ja suolalla, mutta makua voi halutessaan muunnella helposti vaikka aasialaiseen suuntaan.

 

Viime vuonna kirjolohiruokien ystävät iloitsivat, kun suomalainen kirjolohi pääsi WWF:n kalaoppaassa suositeltavien, vihreällä valolla merkittyjen kalojen listalle. Samalla listalla on myös ASC- tai luomumerkitty kasvatettu lohi. Lohen ostamisessa on kuitenkin oltava tarkkana, sillä Itämeren luonnonkantojen lohi kuuluu vältettäviin lajeihin, kun taas kasvatettu Itämeren lohi Suomesta ja Ruotsista on harkittavien kalalajien listalla. WWF:n kalaoppaan löydät täältä.

 

Maku.fi-kävijöiden lempi-lohiruoat ovat perinteisiä suomalaisia kotiruokia. Uunilohi ja kermainen lohikeitto säilyttävät suosionsa vuodenajasta riippumatta. 

 

Jos haluat klassikoiden rinnalle uusia ideoita, kokeile uunilohta peston kanssamarinoi lohi teriyakilla, paista rapeaksi ja tarjoa lämpimässä salaatissa tai pyörittele uunissa kypsennettäviksi lohipyöryköiksi. Pakastetuista lohikuutioista syntyy helppo pasta ja savulohesta riisipohjainen kedgeree-pyttipannu

 

Mikä on oma lohiruokasuosikkisi?