jäätelökakku.jpg

Lastenjuhlat tulossa? Ennen kuin stressaannut, lue nämä vinkit, joilla onnistut!

  1. Kaikki mikä oli omassa lapsuudessasi herkkua, ei välttämättä ole sitä enää. Jos sankari sanoo, että kukaan ei halua popcorneja, älä tee niitä (ellet halua syödä popcorn-kattilallista yksin juhlien jälkeen).
  2. Mene kakun kanssa siitä, mistä aita on matalin. Nosta kaksi laktoositonta tiiliskivijäätelöä rinnakkain, pursota (tai levitä) päälle mansikkakermavaahtoa ja anna sankarin koristella kakku nonparelleilla ja kuvavohveleilla (ks. kuva). Kaikille maistuva jäätelökakku on valmis! 
  3. Laita nakkitikkuihin vain aineksia, jotka ovat in. Pysyttele linjalla kurkku-prinssinakki-lihapulla-leipäjuusto ja tarjoa harmaalla alueella olevat viinirypäleet halutessasi erillisestä kulhosta.  
  4. Jos olet aloittanut jonkun perinteen, pidä siitä kiinni! Kun kummipoika kyselee suurin silmin, missä ovat synttäreillä-aina-tarjotut sydämenmuotoiset jauhelihapannarit, muistat tehdä niitä taas seuraavan vuoden kekkereihin.
  5. Älä viritä mokkapaloja. Lastenjuhlien toivottuja klassikoita, kuten mokkapaloja, ei vain kannata tuunata.  
  6. Huomioi allergiset koko tarjoilussa. Jos vieraiden joukossa on pähkinäallerginen, tee kaikki herkut ilman pähkinöitä. On vaikeaa tai melkein mahdotonta vahtia juhlien aikana, mitä kukin on haukkaamassa. Rocky roadien rapeaksi ainekseksi sopivat pähkinöiden tilalle riisimurot.
  7. Karkkia menee juuri niin paljon, kuin sitä on tarjolla. Älä siis huolestu tyhjenneistä karkkikulhoista ja lähetä isosiskoa kauppaan hakemaan lisää karkkia. Sitä on todennäköisesti ollut ihan sopivasti.
  8. Varaa tarjolle mansikkamehua. On aina lapsia, joiden mielestä kuplat eivät ole juomassa kivoja.
  9. Kaupan keksit ovat parhaita! Ei lisättävää.
  10. Nauti juhlasta. Lastenjuhlissa heittäytyminen on (vielä) sallittua, ja hassuja moveja discolattialla tehneet äidit ja isät muistetaan!