Manteliporkkanavuoka_preview.jpg

Vielä ehdit jouluvalmisteluiden tunnelmaan! Kokosimme vinkit niille, jotka ehtivät juuri ja juuri ostaa joulupöytäänsä kaupan laatikot, mutta haluavat jouluruokiin oman kädenjälkensä. Vinkit sopivat myös niille, joiden joulupöydässä laatikoiden menekki voidaan laskea lusikallisissa.  

 

  1. Ota laatikko, kaavi paistunut pintakerros pois ohuelti ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kermaa, tilkkanen siirappia ja mausteita. Porkkanalaatikko paranee ripauksella inkivääriä, perunalaatikko aavistuksella jauhettua muskottipähkinää ja lanttulaatikko hippusella jauhettua neilikkaa.
  2. Kumoa höystetty ja maustettu laatikko kauniiseen pieneen, voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta ja kuvioi se haarukalla tai lusikankärjellä aaltoilevaksi.  
  3. Leikkaa pinnalle muutama lastu voita. Viimeistele pinta mantelilastuilla, rouhituilla pähkinöillä tai korppujauhoilla.
  4. Nosta laatikot kylmään uuniin ennen tarjoilua ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Kun laatikot ovat saaneet kauniin pintavärin (tarkkaile mantelilastujen paahtumista), voit nostaa ne joulupöytään. Leppoisaa joulua!