Joulukakku.jpg

Jouluun on vielä aikaa, mutta meillä Maku-lehden toimituksessa sitä on vietetty tänä vuonna jo monet kerrat! Terveiset joulukuvausten kulisseista. Meidän joulussamme on jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua ja jotain sinistä. Kuulostaa täydelliseltä yhtälöltä.

Kuvasimme tällä viikolla joululeivonnaisia. Suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin syksyllä, jolloin mietimme toimituskokouksissa tulevan joulun ihanimpia makuja. Tämän jälkeen ideat on jalostuneet valmiiksi ohjeiksi. Näemme täällä toimituksessa paljon vaivaa sen eteen, että ohjeillamme onnistuisi ihan jokainen. Sen takia testaamme ohjeet aina ennen varsinaisia kuvauksia. Testauspäivä on kiireinen, mutta parhaimmillaan herkuttelua täynnä, kun maistelemme ja mietimme vielä mahdollisia muutoksia ohjeisiin.

Ennen kuvauspäivää suunnitellaan toimituksemme AD:n ja valokuvaajan kanssa jutun värimaailma ja tyyli, kuvien lukumäärä sekä muut tärkeät käytännön seikat. Lisäksi lainaamme kuvausrekvisiitan eri puolilta kaupunkia, sekä sisustusliikkeistä että PR-toimistoilta.

Jotta kuvauspäivä olisi mahdollisimman sujuva, teemme osan leivonnaisista etukäteen. Näin varsinaisissa kuvauksissa jää enemmän aikaa siihen olennaiseen, eli houkuttelevien ja herkullisten ruokakuvien tekemiseen. Ja toisin kuin sitkeä legenda kertoo, ruokakuvauksissa kaikki ruoka on todellakin syötävää ja aitoa.

Pysy kuulolla, sillä joulukuun alussa ilmestyvään joululehteemme on tulossa aivan upeita ohjeita joulun juhlahetkiin. Siihen mennessä me suuntaamme katseemme jo seuraavaan jouluun...

Joulurekvisiitta.jpg