joulukinkku1.jpg

Joulukinkku on ehdoton suosikki joulupöydässä vuodesta toiseen. Riippuu paljon seurueen koosta ja kinkunsyöntihimoista, minkälainen kinkku kannattaa valita. Harmaasuolattua perinteistä joulukinkkua saa sekä pakastettuna että tuoresuolattuna, pienenä ja isona, paloista valmistettuna kinkkurullana ja kokonaisesta kinkusta leikattuna. Pakastetusta kinkusta tulee aivan yhtä hyvä lopputulos kuin tuoresuolatustakin, kun vain malttaa sulattaa kinkun oikein.  

 

Jos joulupöytääsi on valittu iso, yli 10 kilon pakastettu kinkku, kannattaa sulatus aloittaa jo lähipäivinä. Yli 10 kilon kinkun sulatukseen kuluu 4-5 vrk, 6-8 kilon kinkun sulatus kestää 3-4 vrk, ja pienen kinkun sulatukseen on syytä varata aikaa 2 vrk. Nosta sulatettava kinkku jääkaappiin muovipussissa, reunallisen astian päällä. Näin varmistat, että sulatusvesi ei pääse sotkemaan jääkaappia, vaikka muovipussissa sattuisi olemaan reikä. Tasainen sulaminen on tärkeää kinkun rakenteen ja säilyvyyden kannalta, joten sulata kinkku huoneenlämmössä vain, jos et millään ehdi enää jääkaappisulatuksen tahtiin.

 

Potkallinen joulukinkku, keskikokoinen luuton kinkku vai pieni kinkkurulla? Katso reseptimme ja lue vinkit joulukinkun valmistukseen. Onnistut varmasti!