laskiaispullakakku.jpg

Tämän vuoden laskiaispullatrendejä ovat olleet ainakin tötterön muotoiset tuuttipullat, vihreään mantelikuoreen käärityt prinsessakakkupullat ja supermuhkeat jättiläispullat. Muhkupulla on täydellinen ratkaisu kaveriporukalle tai kyltymättömän pullanhimon omaavalle pullafanille. Katso tästä tämän laskiaisen herkuimmat jättipullat, jotka jättävät nälän sijaan hymyn ja kermat suupieliin.

  1. Gluteeniton pikaversio. Leivinjauheella kohotettu ja kaurajauhoihin leivottu jättilaskiaispulla on nappivalinta akuuttiin pullantarpeeseen. Täytä kohottelematta valmis herkku kermavaahdolla, hillolla ja suomalaisilla pakastevadelmilla. 
  2. Paista pulla padassa. Perinneruokaa prkl -blogin Mika ennakoi ja pyöräytti jättikokoisen patapullan jo viime vuonna. Hillolla ja kermalla täytetty komeus leikataa viipaleiksi jo etukäteen, etteivät herkkutäytteet pursuile ulos tarjoillessa. 
  3. Karpalolla viritetty kranssi. Kookosmaitoon leivottu pullataikina leivotaan muhkeaksi laskiaiskranssiksi ja pursotetaan täyteen kirpsakalla karpalolla maustettua kermavaahtoa. Jos karpalo ei nappaa, mausta kerma vaikkapa vadelmahillolla, pähkinävoilla tai kaakaojauheella.

 

Psst! Katso myös nämä laskiaispullajutut:

Lukijoiden leipomaa: uudet ja villit laskiaispullaideat

Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin ihanat laskiaispullatäytteet ja aikuisen naisen Baileys-pulla

Lunni leipoo -blogin Annamarian laskiaistuulihatut

Perinneruokaa prkl -blogin Mikan laskiaisen täytetyt tötteröt