Suunnitteletko itsenäisyyspäivän illallista? Enää ei tarvitse, kokosimme sinulle menun valmiiksi.

 

Alkuruoaksi sopii suosittu, lempeänmakuinen maa-artisokkakeitto. Keiton kanssa kuvassa olevat seesamigrissinit voit tehdä helposti valmiista voitaikinalevyistä: voitele levyt munalla, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, leikkaa suikaleiksi, kiepauta kierteelle ja paista 225-asteisessa uunissa kauniin värisiksi (koosta riippuen noin 8-12 minuuttia). Alkukeittoa ei tarvitse olla lautasella paljon: riittää, että se vie vierailta vilun väreet mennessään.

 

Alku- ja pääruoan välissä voit halutessasi tarjota salaatin. Annostele granaattiomena-juustosalaattia pieni määrä lautasille valmiiksi. Jos haluat vaihtaa granaattiomenan johonkin kotoisampaan, sekoita salaatinkastikkeen joukkoon kuivattuja puolukoita. Kun puolukat ovat imaisseet kastikkeen, niistä tulee salaattiin mehevän raikkaita ilopilkkuja.

 

Pääruoaksi poron ulkofileetä ja aurajuustokastiketta. Ripaus sinihomejuustoa aateloi kastikkeen sopivaksi voimakkaalle poronlihalle. Annoksen raikastaa lusikallinen variksenmarja- tai mustaherukkahyytelöä. Ainakin jälkimmäistä on helppo löytää hyvin varustetusta ruokakaupasta. Onko nälkä? -bloggarimme Joonas ehdottaa lisäkkeeksi keitettyjä ja murskattuja nauriita, mutta yksinkertaisimmillaan toimivat myös kuorittuina höyrytetyt kotoiset perunat. 

 

Jälkiruoaksi sopivat lakka-kinuskijäädykkeet, jotka on valmistettu pieniin annosvuokiin. Jos omistat pieniä silikonivuokia, jäädykkeet kannattaa tehdä niihin. Jos taas sopivia vuokia ei tunnu löytyvän, paperiset vahvat, kertakäyttöiset leivosvuoat (esim. Italian leivosvuoat) sopivat tarkoitukseen. Silikoni- ja paperivuoista voi kumota jäädykkeet annoslautasille jäisinä, jolloin niiden muoto säilyy kauniina. Anna kuitenkin jäädykkeiden pehmetä jääkaapissa ennen tarjoilua.  

 

Klassikkokakku kruunaa illallisen. Bloggarimme Eleanora Von Smöörin reseptillä leivottu Ellen Svinhufvudin kakku tarjotaan hyvän kahvin kanssa.

---------------

Katso täältä lisää ideoita itsenäisyyspäivän tarjoiluun! Huomenna blogissamme on luvassa helppoja herkkuja niille, jotka viettävät itsenäisyyspäivää Linnan juhlia katsellen.