pulled_pork.jpg

Mehevän hajoavaksi kypsyvä pulled pork on täydellinen isin hemmotteluun! Isänpäivän aterian kanssa ei tarvitse kiirehtiä, sillä lounaspöydän pääherkku hautuu hitaasti valmiiksi uunissa. Tarjoa nyhtölihan kera ihania itse tehtyjä lisukkeita ja isänpäivän paras lounas on valmis.

Kun uuni on jo valmiiksi lämpimänä, työnnä sinne vaahterasiirapilla maustettuja ruusukaaleja ja lehtikaalta Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan tyyliin. Myös uunissa paahdetut lohkoperunat ja chilidippi ovat kivaa dippailtavaa nyhtöpossun lisäkkeenä. Jos haluat annoksesta vähän tuhdimman, rapsakoiden pottujen seurana maistuu sauvasekoittimella surautettava valkosipulimajoneesi. Possun kastikkeeksi (ja isän ilahduttajaksi) sopii taas täydellisesti savuinen viski-bbq-kastike.

Jos isäsi rakastaa hampurilaisia, tuunaa nyhtöpossusta kotitekoinen hamppariateria! Nyhtöpossuburgerit syntyvät kätevimmin, kun teet yön yli kohotettavan sämpylätaikinan lauantaina jääkaappiin ja paistat sämpylät lihan seuraksi sunnuntaina. Burgerin kaveriksi sopii täydellisesti ikiklassikko coleslaw eli majoneesilla mehevöitetty kaalisalaatti. Testaa vaikkapa Tyrniä ja tyrskyjä -Sarin smetanainen coleslaw tai Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan punakaaliversio. Kaalisalaatin voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

Miten sinä aiot hemmotella isää?