tomaattifocaccia.jpg

Isänpäivä edessä ja ideat hukassa? Ei hätää, katso tästä neljä kivaa aamupalavaihtoehtoa, jotka eivät vaadi sunnuntaiaamuna paljon aikaa. Valmista herkut edellisenä iltana ja saat aamupalan pöytään ennen kuin päivänsankari herää!

  1. Muhkea tomaatti-focaccia (kuvassa) on ihanan pehmeä leipäherkku. Pinnalle upotetut tomaatit, kesäkurpitsat ja basilikanlehdet tekevät tästä leivästä paitsi täyttävän myös hurmaavan kauniin. Eikä tämän kasviksilla kuorrutetun leivän kanssa tarvitse miettiä leivän päällisiä!
  2. Oletko kokeillut tarte tatinia suolaisena versiona? Tomaatista, sipulista ja timjamista syntyy nimittäisn mitä mainioin keikaustorttu. Tosi kaunis tomaattinen tarte tatin hurmaa varmasti aamiaisella ja kätevän piimä-voitaikinan voit sekoittaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
  3. Mikään ei voita uunituoreita sämpylöitä. Kun nostat pestosämpylöiden taikinan yöksi jääkaappiin, saat pyöräytettyä yön yli kohotetut pestosämpylät nopeasti aamiaiselle. Bonuksena keittiössä leijailee ihana tuoksu.
  4. Jos et ehdi valmistella herkkuja lauantaina, tee aamulla suolainen mukikakku, joka kypsyy mikrossa kolmessa minuutissa. Viikunalla viritetty homejuusto-mukikakku maistuu ihanalle lämpimänä, suoraan mukista lusikoituna .