mutakakku (1).jpg

Myyjäisten kuumin sesonki on juuri nyt. Myyntipöydän valttikortteja ovat herkulliset kotileivonnaiset. Tee joulun suosikkituotteet gluteenittomina versioina. 

Keräsimme tähän halutuimpien myyjäishittien gluteenittomat versiot. Poimi tästä omat suosikkisi!

1. Gluteeniton mutakakku leivotaan ylellisesti tummaan suklaaseen ja mantelijauhoihin. Leivo kakut vaikka kertakäyttöisiin folio- tai pahvivuokiin, kääri folioon ja koristele kauniilla narulla. Maltathan jättää mutakakun sisältä meheväksi. 

2. Gluteeniton taatelikakku on monen mielestä alkuperäistä versiotaan mehevämpi. Keitä taatelit omenamehussa ja käytä tavallisen sokerin sijaan tummaa ja lakritsiin vivahtavaa muscovadosokeria. Tämä kakku on parhaimmillaan kun se saa vetäytyä yön yli.

3. Porkkanakakku on kestosuosikki vailla vertaa. Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta. Ananasmurska ja maapähkinälevite tekevät taikinasta mehevän. Tuorejuustokuorrutteessa on myös valkosuklaata. 

4. Piparkakut tuovat joulun. Kokeile bloggaajamme Mikan kehittelemää gluteenitonta lakritsipiparitaikinaa. Lakritsijauhe ja muscovadosiirappi antavat uudenlaisen säväyksen tuttuihin piparkakkuihin. 

5. Ei kannata unohtaa suolaisia piirakoita. Myyjäisvaltiksi sopii myös gluteeniton sipulipiirakka, jonka pohjassa on maukkaita jyttejauhoja ja pellavansiemeniä. Kuivatut viikunat höystävät ja makeuttavat ihanasti sipulitäytteen.

Näppärät vinkit myyjäisleipurille

1. Pakkaa tuotteet kauniisti. Asettele keksit ja leivonnaiset ensin pahvilautaselle ja sitten sellofaaniin. Viimeistele koristenauhalla tai lahjanaruilla.

2. Merkitse käyttämäsi raaka-aineet pakkaukseen selkeästi. Suosi laktoosittomia tuotteita. 

3. Koristele valmiit leivonnaiset. Tomusokerilla teet jo paljon.

4. Leivo leivonnaisherkut tuoreista raaka-aineista ja ole tarkkana keittiöhygieniasta. Erityisen tärkeää tämä on gluteenittomissa leivonnaisissa. Muista leivontavälineiden puhtaus ja käytä puhdasta leivinpaperia. Leivitä gluteenittomilla jauhoilla. Pidä valmiit tuotteet erillään vehnää sisältävistä leivonnaisista. 

5. Myy mahdollisimman tuoreena. Leivo tuotteet vasta edellisenä päivänä (esimerkiksi kuivakakut) tai vasta myyntipäivänä (esimerkiksi pullat). Säilytä kylmäsäilytystä vaativat tuotteet jääkaapissa ja ota tarvittaessa kylmälaukku mukaan myyntipaikalle.