eleanora_von_smoor_ 220.jpg

Jatkossa maku.fi on entistä makeampi, sillä makeuden suurlähettiläs Eleanora von Smöör on kotiutunut! Eleanoran blogi Baking Instinct on oodi makeudelle ja koska aatelisneidon ruokaympyrä koostuu ainoastaan makeista herkuista, reseptejä löytyy aina makeasta makeimpaan. Eleanoran elämäntehtävänä on kohottaa kansallista ja kansainvälistä leivontakulttuuria yhä korkeampiin sfääreihin ja toiveena onkin, että kodeissa ja kahviloissa nautittaisiin yhä parempia baakkelsseja. 

Eleanora, miltä nyt tuntuu, kun bloginne on siirtynyt maku.fi:n kreivikuntaan?

– Kiitos kysymästä - hyvältä, suorastaan hengästyttävän hyvältä! Hermostolleni tämä on ollut jossain määrin kuormittavaa, niin jännittävältä ja innostavalta tämä tuntuu. Mutta päässäni pirskahtelee jo lukematon määrä ideoita uusista leivonnaisista, joita haluan tarjota maku.fin lukijoille! 

Entä mitä vinkkejä annatte lukijoille joulutunnelman luomiseen?

– Puen kodin jouluasuun jo marraskuun alussa. Tunnelmointia ei voi mielestäni aloittaa liian aikaisin! Koristele pöytä lasipalloin ja kanelitangoin. Tee joulukukista asetelmia. Anna joululaulujen soida arkiaamuinakin. Ja ennen kaikkea, kerää hyvissä ajoin talteen joulun leivontaideat. Halutessasi kokeile ohjeita jo etukäteen ja päätä sitten, mitkä herkut toteutat jouluna. 

Makeaa, makeampaa ja makeinta on myös tänä vuonna ilmestyneen leivontakirjanne (Eleanora von Smöörin herkkujen aateliset, Tammi 2014) punainen lanka. Mutta minkä valitsette: makean, makeamman vai makeimman?

– Kaikkea näitä. Riippuu tilanteesta. Joskus riittää makea, usein tarvitsen jotain makeampaa. Mutta on myös päiviä, jolloin makein on suoranainen välttämättömyys!!