BeFunky Collage.jpg

Bataatti eli sweet potato on nyt sesongissa. Nimestään huolimatta se ei ole sukua perunalle, mutta sitä käytetään perunan tavoin ruoanlaitossa. Testaa makeaa bataattia nyt uunissa kypsentämällä ja nappaa talteen nämä upeat ohjeet!

 

1. Illanistujaisten hitti on tässä! Bataattiranskalaiset yhdessä mausteisten kanansiipien kanssa ovat koukuttavaa näppiruokaa.

2. Oletko kokeillut bataattiveneitä lohkoperunoiden tyyliin? Provencen yrteillä maustetut ja uunissa paahtuneet bataatit saavat seurakseen Välimerellisen fetasta, yrteistä, aurinkokuivatusta tomaatista ja oliiveista sekoitetun täytteen. Helppoa ja herkullista!

3. Herkullinen bataattilaatikko on yksi Maku.fin suosituimpia joulureseptejä, jota kannattaa kokeilla jo pikkujouluaikaan. Pehmeän kermainen, sopivan siirappinen bataattilaatikko maistuu kaikille!

4. Talvella maistuu kuuma keitto! Tässä keitossa kasvikset paahdetaan ensin uunissa pehmeiksi ja maukkaiksi. Näin saat keittoon reilusti enemmän makua. Kruunaa soppa vielä karamellisoiduilla omenakuutioilla ja auringonkukansiemenillä.

Psst! Katso lisää bataattijuttuja Toimituksen blogista: 3 x bataatti