BeFunky Collage.jpg

Haluatko juhlia itsenäisyyspäivää rennosti ystävien kanssa, Linnan juhlia katsellen? Tee helppoja suolaisia ja makeita paloja! Kokosimme 99-vuotiaan Suomen kunniaksi yhdeksän lempiherkkuamme. Valitse omasi.

 

  1. Savukalapalat. Valmis taikina, kylmäsavulohi, smetana ja tilli. Rapeiden suolapalojen resepti on yksinkertainen, mutta maku herkullinen. 
  2. Pizzahyrrät. Kääri voitaikinan täytteeksi salamia, fetaa ja timjamia. Leikkaa paloiksi ja paista.
  3. Dipattava porotahna. Sekoita mousse kylmäsavuporosta, jogurtista ja tuorejuustosta. Varaa dippaamiseen omatekoisia tai ostettuja grissinejä. 
  4. Vuohenjuustotartaletit. Valmis voitaikina, vuohenjuustoa ja balsamisiirappia. Lehtevät suolapalat ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina. 
  5. Lohimousseleivät. Sekoita mousse kylmäsavu- ja graavilohesta sekä smetanasta. Päällystä tällä ohuet saaristolaisleivät. Ei voi mennä pieleen! 
  6. Pipariset juustopallerot. Jos rakastat sinihomejuusto-pipari-yhdistelmää, ihastut myös näihin palleroihin <3
  7. Pekaani-suklaagalette. Rento galette saa täytteeksi pähkinöitä ja suklaata. Täydellinen talviherkku.
  8. Kinuski-suolapähkinäpalat. Murotaikinaa, kinuskia ja suolapähkinöitä. Nämä makupalat saavat sukat pyörimään jaloissa. 
  9. Marenki-piparihyrrät. Levitä valmiin kaulitun piparitaikinan päälle marenkia, rullaa, leikkaa ja paista. 

 

Psst! Tarjoa herkkujen kanssa vaaleaa glögiä. Löydä täältä oma lempparisi!