kuivatut-mansikat.jpg

Makeat ja kirkkaan punaiset suomalaiset mansikat kannattaa purkittaa nyt, niin saat pikku palan kesää talven keskelle. Katso alta ihanimmat ideat mansikkasäilöntään. Mitä näistä aiot kokeilla? :)

  1. Kuivatut mansikat (kuvassa) ovat kivaa pikkunaposteltavaa tai aamun piristäjä viilin päälle ripoteltuna. Kauniin väriset mansikkalastut on helppo kuivata uunissa.
  2. Mansikoista mökkituliainen? Kokeile ihanan väristä mansikkasinappia! Kesäinen sinappi maistuu upealta grilliruokien ja muiden kesäherkkujen kera.
  3. Mansikkalikööri onnistuu helposti myös kotona. Tee nyt mansikkalikööriä maustumaan ja nauti kahden kuukauden päästä kotitekoista makeaa juomaa jälkiruoalla.
  4. Onko parempaa kuin paahtoleivän päälle levitetty itse tehty mansikkamarmeladi? Ota selvää ja kokeile keittää mansikkamarmeladia pirteästi appelsiinilla maustettuna.
  5. Perinteinen mansikkamehu vie ajatukset mummolaan. Makea marjamehu maistuu lettukesteillä!

+  Jos haluat pakastaa mansikoita, tee se mahdollisimman pian poimimisen /ostamisen jälkeen. Pikkumarjat voi pakastaa sellaisenaan, isommat puolittaa tai viipaloida. Sirottele sekaan sokeria noin desi mansikkakiloa kohden, niin väri, maku ja rakenne säilyvät paremmin.