kanapasta.jpg

Olisiko tänään lempiruokapäivä? Kysyimme Facebookissa makulaisilta lasten suosikkiruokia ja poimimme niistä tähän viisi lempparia. Nappaa sinäkin alta talteen lasten rakastamat ruoat ja ilahduta hiihtolomalaisia näillä ihanilla arkiherkuilla!

  1. Pääkallopata lunastaa varmaankin helpoimman arkiruoan tittelin. Lasten rakastama makaronipata valmistuu vain viidestä raaka-aineesta eli tyhjemmälläkin jääkaapilla pärjää.
  2. Superhelppo kanapasta (kuvassa) on ikisuosikki, joka maistuu koko perheelle. Simppeli pasta valmistuu pikaisesti arki-iltana ja saa makua sekä väriä paprikasta ja currysta. 
  3. Rakastaako lapsesi kaikkea missä on kalaa? Testaappas tätä pähkinälohta, joka kuorrutetaan uudenlaiseksi hasselpähkinärouheella. Hauska uunilohi pysyy mehevänä ranskankermakerroksen alla ja valmistuu sekin vain viidestä raaka-aineesta.
  4. Perinteinen kaalilaatikko on niin lasten kuin aikuisten suosikki. Supersuositulla ohjeella valmistuu mehevä kaaliloota, jota kannattaa tehdä kerralla iso satsi. Katso ohjeen ohesta myös video, niin perinneherkku onnistuu huoletta!
  5. Nostalginen nakki-perunasoselaatikko maistuu yhä. Tämän helpon ruoan osaa koululainen valmistaa jo itsekin, joten opeta hiihtolomalainen valmistamaan omaa lemppariaan itse.

 

Psst! Tykkäsitkö tästä jutusta? Tilaa Maku-lehti ja saat parhaat vinkit maukkaaseen arkeen postilaatikkoosi kahdeksan kertaa vuodessa!