5 x kukkakaali.jpg

Trendikäs kukkakaali on todellinen kameleonttikasvis, sillä se muuntuu niin kanattomiksi wingseiksi, pastan tilalle carbonaraan kuin riisin korvaajaksi risottoon. Nappaa kaupasta pari kaalia ja löydä uusi lemppari näistä hauskoista kukkakaaliohjeista!

  1. Kokonaisena. Mitäpä sitä hyvää pilkkomaan: kokonaisena paahdettu kukkakaali on hienon näköinen ja superhelppo ruoka. Paahda kokonainen kukkis uunissa, niin saat kasvikseen kivan paahteisen maun. Yrttinen ja chilinen kastike virittää kaalin vähän uudenlaiseksi.
  2. Viipaleina. Kukkakaalipihvit eli grillatut kukkakaalilohkot ovat loistava vegevaihtoehto grilliin! Lohko kukkakaali, sivele mausteöljyllä ja grillaa niihin paistopinta. Sisältä kaali saa olla vielä ihanan rouskuva.
  3. Kukintoina. Onko kiire? Nopsa hurry curry eli kukkakaalicurry saa pehmeyttä kookoksesta ja väriä pinaatista sekä korianterista. Tämä nousi monen makulaisen lemppariksi, kun ohje oli lehdessä.
  4. Murusina. Murenna kukkakaalia salaattiin kuskusin tilalle. Nätti kukkakaalikuskus on ihanan raikas ja saa väriä ja makua chilistä, oliiveista ja yrteistä. Sopii loistavasti paitsi lounaaksi, myös noutopöytään, testattu on!
  5. Piilossa. Himotteleeko mac & cheese? Kevennä klassikkoa kukkakaalilla, joka tuo juusto-makaronivuokaan myös kivaa makua.

 

Psst! Jotain muuta sesongin kasviksista? Kurkkaa myös nämä Toimituksen blogit:

3 x arkiruokaa kesäkurpitsasta

3 x lehtikaali