mk814_riisipuuro_1_preview.jpg

 

Joulunviettoon liittyy ruokahaasteita, jotka ovat kaikille tuttuja. Onneksi niihin on olemassa myös ratkaisut!

  1. Yllätysvieraat ovella. Klassinen tilanne joulun aikaan, tapahtuu todennäköisesti juuri silloin kun vähiten odotat. Ratkaisu: jouluradio soimaan, vieraat sohvalle konvehtirasian kanssa. Lado pellille voitaikinalevyjä, sivele ne pestolla, ripottele päälle ohuiksi leikattuja punasipulirenkaita, juustoraastetta ja oliiveja. Leikkaa levyt puoliksi ja sitten kolmioiksi. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Kuumenna rinnalle hyvää glögiä. 
  2. Tuli kinkusta rusina. (Tunnetko jo tämän Herra Heinämäen joululaulun?) Kinkku on paistunut yli, koska olet nukkunut aattoyönä onnesi ohi. Ratkaisu: kerro seurueellesi, että olet erittäin ylikypsän kinkun ystävä ja kehota ottamaan lisää todella maukasta kastiketta.
  3. Lapset huokailevat joulupöydässä. Ratkaisu: Pukki tuo yhden paketin avattavaksi ennen jouluateriaa. Mieluiten sellaisen, josta riittää puuhaa siksi aikaa kun aikuiset ovat ottamassa kolmatta lautasellistaan kalaherkkuja.
  4. Jouluaamuna nukuttaa, mutta olisi kiva syödä yhdessä riisipuuroa. Ratkaisu: keitä jouluaattona, kun olet vielä virkeä, tupla-annos riisipuuroa. Jäähdytä siitä puolet jouluaamua varten. Kattilassa vesi- tai maitotilkan kanssa kiehautettuna joulupuurosta tulee samettisen maukas, ja se on valmista viidessä minuutissa.
  5. Piparkakkulaarit eivät osoita ehtymisen merkkejä. Pyöräytä piparit karkeiksi, kakun pohjaksi tai säästele runebergintorttuihin.

 Maku-toimitus toivottaa kaikille ihanaa, rentouttavaa ja herkullista joulua!