leivonta4_preview.jpg

Keliakiaviikon kunniaksi kokosimme yhteen mahtavat gluteenittomat leivonnaishittimme.  Supermehevät ja suussasulavat herkut eivät häpeä tavallisille versioille, joten leivo nyt pöytään herkku, joka maistuu kaikille! Nappaa reseptit talteen alta, niin ei mene enää sormi suuhun gluteenitonta herkkuvaihtoehtoa miettiessä.

Makeaa

1. Mutakakusta tulee gluteeniton (ja entistäkin mehevämpi), kun korvaat vehnäjauhot mantelijauhoilla. Uskalla jättää tämä suussasulava mutakakku keskeltä houkuttelevan tahmeaksi.

2. Täydellinen gluteeniton pulla (kuvassa) saa itkemään onnesta! Emmekä sano tätä suotta, sillä koemaistelussa keliaakikko-tuottajamme puhkesi pullan ääressä onnen kyyneliin. Kauramaito tekee pullasta pumpulinpehmeää, marsipaani mehevöittää taikinan ja toffeinen maitotiiviste viimeistelee juhlapullan vastuttamattoman hyväksi.

3. Gluteeniton kakkupohja maistuu kaikille! Leivo tällä ohjeella juhlapöytään ihana kakku, joka sopii mahdollisimman monelle vieraalle. Muista huomioida erikoisruokavaliot myös täytteessä.

​Suolaista

4. Huikeaksi hitiksi muodostunut pataleipä onnistuu loistavasti myös gluteenittomana. Porkkanamehu antaa gluteenittoman pataleivän taikinalle pirteää väriä ja makua ja siemenet sekä pähkinät tuovat leipään rakennetta ja mehevyyttä.

5. Tässä ihanan mehevässä gluteenittomassa sipulipiirakassa kolmen sipulin täyte saa lisämakeutta kuivatuista viikunoista. Maukkaassa piirakkapohjassa on juustoraastetta, pellavansiemeniä ja gluteenittomia jyttejauhoja.