5 raaka-aineen.jpg

Arki ja simppelit syötävät ovat täällä! Jos ideat ovat vähissä, nappaa tästä arkeesi viiden raaka-aineen reseptimme. Lyhyt aineslista lupaa, että pääset ruokapöytään pikaisesti.

  1. Makaronia ja jauhelihaa. Pääkallopataa eli makaronipataa nopsempaa ja helpompaa ruokaa saa hakea. Onko se teilläkin lasten ikisuosikki?
  2. Ihana sosekeitto. Palsternakka antaa sosekeitolle hienostuneen maun ja omena raikastaa ja makeuttaa sopan superhyväksi. Sekaan vielä kimpale pippurisulatejuustoa sulamaan ja se on siinä. 
  3. Vihreämpi caesar. Suikaloi caesarsalaattiin sesongin lehtikaalia ja valitse kaveriksi ravunpyrstöjä ja parmesaania. Sitruunamehu ja oliiviöljy pehmittävät jämäkän lehtikaalin suuhun sopivaksi.
  4. Helppo uunilohi. Lohifilee kypsyy ihanan meheväksi ranskankermapeiton ja pähkinärouheen alla. Tämä pähkinä-uunilohi onnistuu myös kokkaavalta koululaiselta.
  5. Viritetty munakas. Tarjoa munakkaat vaihteeksi söpöinä miniversioina! Porkkana värjää munakkaat kivan oransseiksi ja punainen currytahna  tekee minimunakkaista vietnamilaishenkiset syötävät.

Psst! Lisää arkiruokaa? Katso myös nämä Toimituksen blogin jutut:

3 x täytetty kesäkurpitsa

3 x lämmin leipä uudella tavalla

5 x kukkakaali