kesärullat.jpg

Kun lehtien otsikot julistavat seksihelteitä, on parempi pitää uuni ja hella pois päältä lämmittämästä keittiötä. Nopsat kesäruoat valmistuvat vikkelään ja saat enemmän aikaa ulkoilulle. Katso siis alta vaihtoehdot viiteen raikkaaseen kesäpäivän ruokaan, jotka valmistuvat ilman uunia tai hellaa. Jos oikein innostut, nappaa ruoka mukaan vaikkapa parvekkeelle tai puistoon ja vietä arkipäivän piknik!

  1. Sipulia, kurkkua, tomaattia, paprikaa... Tällä kartaa aineksista ei kuitenkaan valmistu salaatti, vaan helppo gazpacho-keitto. Espanajalainen gazpacho syntyy nopeasti vain surauttamalla ainekset blenderissä viileäksi keitoksi, jonka jälkeen ruoka onkin jo valmis lusikoitavaksi.
  2. 52 weeks of deliciousness -blogin Annen New Yorkista inspiroitunut lehtikaalisalaatti saa ihanaa väriä punakaalista ja granaattiomenan siemenistä. Murennettu feta viimeistelee raikkaan salaatin pääruokakelpoiseksi.
  3. Jos leipälaatikossasi lojuu kuivahtanut leivänkannikka, soseuta se mukaan Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan hauskaan salsa panzanellaan. Tomaatin, rucolan, leivän ja oliiviöljyn yhdistelmä tuo mieleen panzanella-salaatin, mutta olomuoto on salsa! Pilko viereen vihanneksia, leipätikkuja tai nachoja ja napostelulautanen on valmis.
  4. Pyöräytä tulinen tomaattikastike helposti hellatta Terveen hyvää- Pipsan tyyliin ja suikaloi seuraksi kesäkurpitsaa esimerkiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Raikkaampi kesäpäivän "pasta" on valmis!
  5. Kurkku-avocadokesärullat ovat kuin rullalle kääritty salaattiannos. Avokado, sipuli ja idut saavat kaverikseen tuoreita yrttejä sekä riisinuudeleita ja raikkaat kääröt dipataan limellä, chilillä ja yrteillä maustettuun soijakastikkeeseen. Hauska näppiruoka maistuu hellepäivänä erityisen hyvältä.