runebergintorttu.jpg

Runebergin päivä on huomenna ja on aika kaivaa esiin jauhot, voit ja keksinmurut! Jos reseptin valinta tuottaa vaikeuksia, ei hätää, sillä kokosimme sinulle runebergintorttureseptejä jokaiseen makuun. Valitsetko perinteisen torttuherkun vai kokeiletko Runebergin uusia kujeita?

  1. Perinteiset runebergintortut paistuvat kätevästi myös muffinivuoissa. Taikina maustetaan manteliaromilla ja torttu kostutetaan maun mukaan.
  2. Perinteiset tortut taipuvat Perinneruokaa prkl- blogin Mikan ja Antin käsissä Runebergin kakuksi. Kuivakakkuvuossa paistettu torttu on ulkonäöltään raikkaan uudenlainen: vaaleanpunaisella sokerikuorruteella juhlistettu kakku kätkee sisäänsä vadelmahillosydämen.
  3. Tyrniä ja tyrskyjä - blogin Sari valmistaa Runebergin kakun gluteenittomana, mutta lopputulos on yhtä mehevä ja pehmeä kuin tavallinenkin versio! Sokerikuorrutteen sijaan kaunista kakkua koristaa hillon kaveriksi pursotettu kermavaahto. Sarin perheessä kakku oli hävinnyt lautaselta kahdessa tunnissa, kauanko sinulla kestää?
  4. Haussa helppo ja hyvä runebergintortturesepti? Paljastamme juuri ilmestyneestä lehdestämme yhden reseptin, eli lukijamme Marja-Liisa Saarisen ohjeen mehevään runebergintorttuun! Tämä torttu paistuu kätevästi levynä pellillä tai brownie-vuoassa ja herkku leikataan ihaniksi suupaloiksi. Taikinan hapanleipä- ja piparkakkumurut ovat tortun juuri oikeanlaisen maun salaisuus.