appelsiini-punajuurimosaiikki.jpg

Rakkaalla rosollilla on monta muotoa. Toinen tykkää etikkaisista ja toinen keitetyistä punajuurista, joku haluaa salaattiin omppua tai kananmunaa ja yksi ei tykkää rosollin kastikkeesta. Mutta alla on kaikille rosollin faneille resepti!

  1. Etsinnässä perinteinen rosolli? Tässä rosollissa on mukana keitettyä punajuurta, perunaa, sipulia, omenaa ja maustekurkkuja sekä kaverina pinkki kastike. Kun ainekset asetellaan vierekkäin, voi jokainen poimia lautaselleen vain lemppareita. Etikkapunajuurien fanin versiossa on myös samanlaiset lisukkeet ja kananmunan ystävä taas tarjoaa salaatin munanpuolikkaille annosteltuna.
  2. Raikkautta kaipaavan rosollivaihtoehto on appelsiini-punajuurimosaiikki. Appelsiinin mehu ja kuori, hunaja sekä tuore salvia maustavat tämän punajuurisalaatin ihan uudenlaiseksi.
  3. Rakastatko paahdettuja makuja? Kokeile kypsentää rosollin ainekset uunissa ja upota ne sitten mausteiseen punaviiniliemeen. Marinoitu uunirosolli on kivan erilainen joulusalaatti (ja täynnä makua!).
  4. Jos et halua tarjota rosollia salaattina, testaa kauniin väristä rosollikeittoa tai lämmintä ja mehevää vuohenjuustorosollia. Tällaista voisi kehitellä mysö joulurosollin jämistä!