riisipuuro-rieskat.jpg

Hävikkiviikolla jalostetaan jämistä herkkuja! Kätke taikinaan aterioilta jääneet ruoan rippeet, vanhentumassa olevat maitotuotteet ja ylikypsät hedelmät. Nappaa alta talteen neljä reseptiä ja ota jämät käyttöön leivonnassa.

  1. Keititkö liikaa perunoita? Yllätä muut survomalla potut ja upottamalla survos kakkutaikinaan. Peruna-puolukkakakun mehevien kakkulevyjen välistä löytyy kerma-rahkaseosta ja kirpsakkaa puolukkahilloa.
  2. Majaileeko jääkaapissa keitettyä porkkanaa ja jauhelihakastikkeen rippeet? Niistä syntyy tämän päivän illallinen eli maukas texmex-piirakka. Tacomausteella, pavuilla ja valkosipulilla viimeistelty täyte antaa jauhelihasoosille uuden elämän. 
  3. Löytyykö hedelmäkorista tummanpuhuvia banaaneja? Leivo niistä amerikkalaista klassikkoherkkua, banaanileipää. Taikinaan saat kätkettyä kolme kypsää banaania. Jos kaapista löytyy avattu pussi kuivattuja hedelmiä tai pari riviä suklaalevystä, sekoita ne mukaan.
  4. Mihin upottaisit riisipuuron jämät? Tietenkin pehmeisiin puurorieskoihin! Näissä rieskoissa on riisipiirakan makua, mutta valmistus on nopeampaa.