joulutorttu.jpg

Etkö sinäkään malttaisi odottaa joulua? Ratkaisuna joulukuumeeseen on ihana esijoulu: leivo jouluisia herkkuja ja nautiskele mausteista glögiä. Jouluvalot ja kynttilät tuovat juhlan tunnelmaa, mutta kovimmat joulufanit aloittavat jo joululaulujenkin kuuntelun. Täällä toimituksessa ollaan sitä mieltä, että marraskuu on hyvä aika aloittaa joulun odotus. Löytyykö täältä muitakin joulufiilistelijöitä?

  1. Piparien paistaminen tuo kotiin joulun tuoksua ja tunnelmaa. Maku.fi:n Joulupiparit-teemasta löytyy pipariresepti joka makuun - kuinka monta ehdit kokeilla ennen jouluaattoa? Kokeile tällä kertaa leipoa esimerkiksi rouheita spelttipipareita, joihin spelttijauhot tuovat pähkinäisen maun.
  2. Tänään on juuri sopiva päivä leipoa joulutorttuja! Joulutortun rakastajat jakautuvat usein kahteen leiriin: niihin, jotka rakastavat lehteviä ja murustavia torttuja ja niihin, jotka tykkäävät tiiviistä ja kosteammasta joulutortusta. Rapsakkojen torttujen ystävälle sopiii lehtevien joulutorttujen resepti (kuvassa), kun taas tiiviisiin torttuihin mieltynyt rakastuu rahkavoitaikinasta tehtyihin luumunyytteihin.
  3. Kuuma sitruunaruoho-omenaglögi auttaa pakkasen aiheuttamiin vilunväristyksiin. Sitruunaruohosta, inkivääristä ja limetistä makunsa saava omenaglögi makeutetaan ruokosokerilla ja terästetään rommilla. Lapsille juoma maistuu ilman terästämistä.

+ Joulun rakastajien unelmablogi on ehdottomasti Kotivinkin Kaikkien aikojen joulu. Klikkaa jo itsesi jouluvalmistelujen maailmaan!