helmikk.jpg

Vuoden hempein ja vaaleanpunaisin aika eli ystävänpäivä on ihan juuri täällä! 14.2 on kiva hemmotella kavereita mehevillä mokkapaloilla, joita leivot helposti pellillisen kaikille tärkeille. Katso kolme herkkuohjetta alta. Millä sinä aiot yllättää ystäväsi tai rakkaasi?

  1. "Tää on niin hyvää", kommentoi lukijamme tattarijauhoista leivottuja mokkapalasydämiä (kuvassa). Nappaa tästä ainakin idea sydänmuotilla leikattuihin leivoksiin ja jos tattari ei innosta, ota käyttöön supersuosittu mokkapalojen perusohje.
  2. "Minähän suorastaan jumaloin mokkapaloja, kunhan ne ovat MEHEVIÄ, SUURIA JA PAKSULTI KUORRUTETTUJA!" julistaa Baking Instinct -blogin Eleanora. Jos myös sinun ystäväsi rakastaa yltäkylläisiä herkkuja, leivo hänelle Eleanoran muhkeat mokkapalat viskikuorrutuksella. Taikina saa mehevyyttä fariinisokerista, manteli- tai pähkinäjauhoista ja reilusta kahvilorauksesta ja kuorrutuksessa maistuvat tumma suklaa, espresso ja viski. 
  3. Terveellisimpien herkkujen ystävälle sopivat täydellisesti Terveen hyvää -Pipsan terveellisemmät ja vähemmän äkkimakeat mokkapalat. Perinteinen tomusokerikuorrute korvataan supersuklaisella tahnalla, joka sekoitetaan kookosöljystä, hunajasta, kahvista ja tummasta kaakaosta.

 

Psst. Haluatko leipoa jotain muuta kuin mokkapaloja? Katso alta bloggareidemme ystävänpäivävinkit!

Lunni leipoo: Ystävänpäivän ällösöpöt

Tyrniä ja tyrskyjä: Ystävänpäivän herkut

Fanni ja kaneli: Makeat ystävänpäivän yllätykset

Baking instinct: Ystävänpäivän leivoskimara