voileipäkakku.jpg

Voileipäkakku on juhlapöydän ehdoton ikisuosikki. Mehevä voileipäkakku myös säästää aikaa juhlapäivän valmisteluissa, sillä sen voi tehdä ja täyttää etukäteen ja vain koristella juhlapäivänä. Suuri kakku on nopeampi ja kätevämpi valmistaa kuin pienet leivät ja isosta kakusta vieraat saavat leikata lautaselleen juuri haluamansa kokoisen palan. Kakusta tulee superherkullinen, kun teet täytteen majoneesin itse. Kevyempään kakkuun sopivat täytteeksi erilaiset tuorejuustot tai sulatejuustot. Voileipäkakun valmistukseen sopii parhaiten päivän, parin vanha leipä, sillä vastapaistettua leipää on hankala leikata. Leivo tai osta leipä siis pari päivää etukäteen.

Kokosimme tähän kolme hurmaavaa kakkukaunotarta, päätyykö joku näistä sinun juhlapöytääsi?

  1. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin mehevä voileipäkakku on aivan mielettömän kaunis (kuvassa). Hurmaavan kakun sisältä löytyy palvikinkkua, suolakurkkuja, paprikaa ja sipulia.
  2. Vuohenjuustofanin ykköskakku on Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan vuohenjuusto-voileipäkakku. Tuorejuusto-ranskankermakuorrutteiseen kakkuun piiloutuu vuohentuorejuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Nam!
  3. Kasvisvoileipäkakkua etsivälle sopii kreikkalaishenkinen feta-tsatsikikakku. Raikas kakku saa makua fetasta, valkosipulista, tapenadesta sekä mintusta ja majoneesin sijaan käytetään turkkilaista jogurttia. Tämä raikas voileipäkakku tarjotaan uudella tavalla, nimittäin hauskasti kyljelleen käännettynä.

Ps. Katso lisää voileipäkakkuja täältä.