salmiakki-sitruunadonitsit.jpg

Raikkaan kirpeä sitruuna ja suolaisen makea salmiakki muodostavat täydellisen makuparin, jota ei vain voi vastustaa. Kokosimme kolme ihanaa herkkua, joissa keväinen sitruuna ja suloinen salmiakki kietouvat yhteen. Kokeile sinäkin vaikka kaikkia näistä herkuista ja koukutu!

  1. Mureat salmiakki-sitruunapiparit maustetaan sitruunankuorella sekä kirpsakalla turkinpippurirouheella ja pursotetaan suloisiksi miniruusukkeiksi. Näitä pikkuisia pipareita voi napata lautaselle useamman..
  2. Mikään ei kruunaa juhlahetkeä paremmin kuin kunnon kerroskakku. Baking Instinct -blogin Eleanora von Smöör kehitteli upean sitruuna-salmiakkikakun, joka saa herkullisuudellaan pään pyörälle. Sitruunankuorella maustetut kakkupohjat, raikas sitruunatahnatäyte sekä lakritsirakeilla koristeltu salmiakin makuinen kuorrutus hurmaa varmasti jokaisen herkkusuun.
  3. Oletko jo kokeillut donitsipeltiä? Nämä salmiakki-sitruunadonitsit (kuvassa) valmistuvat kätevästi donitsipellin syvennyksissä ilman uppopaistamista. Sitruunaisen donitsirinkelin kuorrute saa potkua turkinpippurirouheesta – mikä vastustamaton vaihtoehto vappumunkille!