bataattipatee.jpg

 

Kuulutko niihin, jotka etsivät nyt kuumeisesti vaihtoehtoa joulukinkulle? Kokosimme kolme vaihtoehtoa kinkun tilalle joulupöydän kunkuksi.

 

  1. Kokonainen paahdettu kana sopii mainiosti joulupöytään. Inkivääri ja tähtianis tekevät kanasta jouluisen makuisen, chili ja sitruunaruoho taas pitävät huolen, ettei kokonaisuus jää vaisuksi. Reseptin laatinut Onko nälkä -bloggarimme Joonas on käyttänyt luomukanaa, jota löytyy  pakastettuna hyvinvarustetuista marketeista. Toinen vaihtoehto on kokonainen jyväbroileri, jota on ainakin saatavilla hyvin ympäri Suomen. Lisäkkeeksi sopii bataattilaatikko tai uunijuurekset, joissa on aavistus joulun mausteita.
  2. Täytetyt salvia-pekonipossut on hyvä valinta, jos haluat tarjota joulupöydässä possua vähän erilaisessa muodossa, tyylikkäinä  ja selkeinä lautasannoksina. Taatelit, sinihomejuusto, ja pekoni mehevöittävät ja maustavat porsaanfileen herkulliseksi. Tee lisäksi lanttu-kermaperunoita ja viimeistele annokset salvian lehdillä.
  3. Kasvisvaihtoehdoksi kinkun tilalle suosittelemme bataattipateeta. Kikherneet tekevät pateesta ruokaisan ja vuohenjuusto täyteläisen makuisen. Bataattipatee sopii sekä pääruoaksi joulusalaattien kanssa, että lisäkkeeksi. Voit tehdä sen hyvin tarjoilua edeltävänä päivänä ja kuorruttaa ja lämmittää uunissa ennen tarjoamista. Katso täältä lisää ideoita joulupöydän kasvisruokiin.

 

Onko sinulla muita hyviä vaihtoehtoja joulupöydän pääruoaksi? Kerro meille!