BeFunky Collage.jpg

Vaalea vai tumma glögi? Vaikka tumma on klassikko, vaalean suosio kasvaa koko ajan.

 

Helpoin vaalea glögi (ellet osta kaupan valmista vaaleaa ja vain kuumenna sitä) valmistuu omenamehusta ja mausteista. Kaada litra omenamehua kattilaan, lisää joukkoon porisemaan kanelitanko, pari tähtianista, muutama neilikka ja pala inkivääriä. Anna porista kannen alla kymmenisen minuuttia ja siivilöi. 

Jos kaipaat vaalealta glögiltä ytyä, kokeile näitä:

  1. Inkivääriglögi ei ole ihan perinteisin vaalea glögi, vaan pikemminkin tyylikäs glögidrinkki. Se valmistuu keittämällä tuoretta inkivääriä, sokeria ja limetin mehua sakeaksi siirapiksi. Jäähtyneellä siirapilla maustetaan jääkylmä inkivääriolut. Juoman voi halutessaan terästää vodkalla. Inkiväärisiirappi sopii muuten mausteeksi myös kuumiin juomiin!
  2. Sitruunaruoho-omenaglögi sopii puolestaan sille, jonka mielestä glögin kuuluu olla lämmin. Omenamehu saa makunsa sitruunaruohosta ja limetistä. Juoma siivilöidään ja terästetään vaalealla rommilla. Tämä juoma toimii kuitenkin mainiosti ilman rommiakin, jolloin se on alkoholiton. 
  3. Omena-rosmariiniglögissä maistuvat tähtianis, kaneli, neilikka ja rosmariini. Yllättävä yhdistelmä toimii todella hyvin ja maistuu herkullisen jouluiselta. Tämänkin glögin voi tarjota halutessaan sellaisenaan tai terästettynä. Tuikkaa joukkoon koristeeksi rosmariininoksa. 

 

Psst! Katso lisää glögivinkkejä täältä. Glögin suolaiset ja makeat kyytipojat löydät Pikkujoulu-teemastamme.