pallerot.jpg

Tammikuu on usein keventämisen ja terveellisemmän ruokavalion aikaa. Talven keskellä täytyy kuitenkin muistaa, että herkutella voi terveellisestikin. Tuoreet hedelmät toimivat makeana herkkuna sellaisenaan tai hedelmäsalaatissa. Resptejä voi myös muokata terveellisiksi, esimerkiksi korvaamalla valkoinen sokeri ravinteikkaammilla vaihtoehdoilla, kuten intiaanisokerilla, agavesiirapilla, kookosnektarilla tai kalorittomalla steviajauheella. Myös kuivattuja hedelmiä, kuten taateleita ja viikunoita voi käyttää makeuttamiseen. Leivontaohjeet saa muutettua terveellisemmiksi, kun valkoiset vehnäjauhot korvataan täysjyväisellä versiolla tai gluteenittomalla mantelijauholla, kookosjauholla tai tattarijauholla ja rasvasta taas voi osan korvata muussatulla banaanilla.

Elämä voi olla makeaa terveellisemminkin, kurkkaa ja kokeile kolme bloggariemme loihtimaa ihanaa terveellistä herkkua!

  1. Terveen hyvää -blogin Pipsan superhelpot manteli-taatelipallerot (kuvassa) syntyvät käden käänteessä! Suloiset pallerot on ihana nauttia päiväkahvilla tai helppo sujauttaa kiireessä laukkuun välipalaksi.
  2. Suloisen pinkki smoothie käy aamupalasta tai välipalasta ja se on oiva tapa käyttää ylikypsät banaanit. 52 weeks of deliciousness -blogin sari rikastaa superjuoman chia-siemenillä ja kaakaonibseillä.
  3. Tekeekö mieli porkkanakakkua? Valmista aamupalaksi Lunni leipoo -blogin Annamarian ihanaa porkkanakakkupuuroa! Mantelimaitoon valmistettu herkkupuuro saa makua pähkinoistä, kanelista ja muskottipähkinöistä ja kuohkeutta valkuaisista.

+ Kaipaatko suolaista sipsien korviketta?  Kokeile proteiinipitoisia paahdettuja kikherneitä! Suolaiset herkkupalat voit maustaa oman maun mukaan.