täytetty kesäkurpitsa.jpg

Täytetyt kesäkurpitsat ovat loppukesän superherkku. Ja kuinka monipuolisia ne ovatkaan! Kesäkurpitsan sisuksiin voi lusikoida niin jauhelihaa, kanaa, kasviksia kuin eilispäivän tähdekastikkeet. Kuorruta kurpitsaveneet vielä juustolla, niin herkkujen pinta paistuu uunissa rapsakan rapeaksi. Mikä on sinun lempitäytteesi?

  1. Yhä toimiva retroherkku. Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat ovat klassikko ihan syystäkin. Tomaattinen jauhelihaseos kuorrutetaan vielä juustolla, eikä muuta enää tarvita. Makulaisetkin kommentoivat ohjetta näin: "Mahtavan makuinen!" ja "Sanalla sanoen: herkullista!"
  2. Superhelppo kasvisruoka. Fanni ja Kaneli -blogin Tiina täyttää kesäkurpitsan puolikkaat kauden makoisilla tomaateilla ja sipulilla. Päälle vielä pehmeää mozzarellajuustoa revittynä, chilihiutaleita ja pikku hetki grillivastusten alla. Huoleton kasvisherkku on valmis hetkessä.
  3. Takuuihana kantarelli. Kantarellit kohottavat aina kaiken vähän paremmaksi, niin myös nyt! Täytä kesäkurpitsaveneet mehevällä kantarelli-pekonimuhennoksella ja saat tarjottavaa vaikka viikonlopun ruokapöytään.

 

Psst! Kesäkurpitsaa joka aterialle? Katso myös nämä toimituksen postaukset:

3 x kesäkurpitsapiirakka

3 x arkiruokaa kesäkurpitsasta

Viime viikon suosikkiresepti: kesäkurpitsavuoka