tattipiirakat.jpg

Joko olet käynyt tattimetsällä? Lauma pulleita tatteja sujahtaa sujuvasti piirakkaan, jonka reseptin me etsimme sinulle jo valmiiksi. Ei siis tarvitse kuin päättää paras kolmesta piirakkaehdokkaasta! Ps. Jos sienionnea oli heikonlaisesti, voit kyllästää saalistasi herkkusienillä. 

  1. Jos rakastat perinteistä piirakkaa, testaa ihana isoäidin tattipiirakka, jota lukijammekin kommentoi näin: "Tein tuplasatsin kerralla ja laitoin puolet paloiteltuna pakkaseen vierasvaraksi! Nam!". Hiivataikinapohjan päälle tulee sulatejuustolla ja riisipuurolla kyllästetty tattitäyte ja siemeniä.
  2. Helppo ja näyttävä tattipiirakka syntyy keikauskakkutyyliin valmiista ruis-perunataikinasta. Valmista joko yksi tattikeikaus tai jokaiselle oma herkkuannos. Jos olet löytänyt nättejä pikkutatteja, tässä ne tulevat tosi nätisti esille.
  3. Kuivatuista tateista syntyy piirakka Italian tyyliin. Valkosipuli, pekoni ja mozzarellajuusto saavat tämän sienipiirakan maistumaan ihanan täyteläiseltä. Mikä täydellinen illanistujaisherkku!

 

Psst! Sittenkin kantarelleja? Kurkkaa myös nämä Toimituksen blogin jutut:

3 x kan­ta­rel­li­lei­pä­nen

Viime viikon suosituin resepti: kan­ta­rel­li­rul­la

3 x kantarelli