sitrus-avokado-fannijakaneli-2.jpg

Tammikuun tunnistaa ruokamaailmassa padoista, blineistä, keitoista ja maderuoista. Mutta myös keventämisestä. Monen mielestä salaatti on aivan yhtä hyvä talviruoka kuin edellä mainitutkin, kunhan vain tekee sen talvisista raaka-aineista.

 

Kokosimme kolme salaattia, joilla saat väriä ja makua tammikuuhun! Kummasti kaikki salaatit sisältävät myös fetaa - sen suolaisuus toimii mainiona vastaparina hedelmille. Fetan salaisuus on myös siinä, että sitä riittää jo pieni määrä.

 

  1. Fanni ja kanelin Tiinan appelsiini-avokadosalaatti on raikas ja ruokaisa - täydellinen talvisalaatti siis. Yhdistä sitruksia, avokadoa, fetaa, pistaaseja ja herneenversoja. Viimeistele appelsiinivinegretillä. Aikaa tämän salaatin tekoon menee viisi minuuttia.
  2. Klassinen talvisalaatti sisältää lämpimiä aineksia, kuten bataatti-fetasalaatti, jota lukijamme kehuvat helpoksi ja herkulliseksi. Vaikka salaatti on sopivan helppo arki-iltaan, se toimii myös viikonloppuruokana. 
  3. 52 of deliciousness -bloggarimme Anne taas on hurahtanut lehtikaaliin. Annen lehtikaali-fetasalaattia raikastavat granaattiomenan siemenet. Mukana rouskuu myös terveellinen punakaali. Suosittelemme!

 

Jos kaipaat lisää ideoita omien salaattiesi säveltämiseen, lue inspiraatioksi Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin mietteet terveellisestä tammikuusta.