suppilovahveroramenkeitto.jpg

Onko sinunkin sienikorisi pullollaan suppilovahveroita? Metsään kannattaa yhä tehdä retkiä, sillä suppissesonki jatkuu lumen tuloon asti ja näitä sieniä voi kerätä jäätyneenäkin. Jos sienipaikkoja ei löydy lähistöltä, nappaa herkut mukaasi torilta tai marketista.

Monipuoliset suppilovahverot sopivat mainiosti tuomaan makua esimerkiksi suppilovahverokeittoon, -kastikkeeseen, täyteläiseen suppilovahveropiirakkaan ja sienipasteijoihin. Jos suppissato on suuri, säilö sieniä talven varalle kuivaamalla, pakastamalla tai mausteliemeen upottamalla. Muista ennen pakastamista kiehuttaa sienistä ylimääräiset vedet pois pannulla ilman rasvaa. Sienistä irronnutta lientä voit käyttää esimerkiksi sienikeittoon tai pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Kokosimme viikonloppuun kolme suussasulavaa suppisreseptiä. Näitä kannattaa kokeilla!

  1. Suomalaiset suppilovahverot uppoavat loistavasti japanilaiseen ramenkeittoon. Tämä lämmittävä suppilovahvero-ramenkeitto sopii vaikka lounaaksi tai aterian alkukeitoksi. (kuvassa)
  2. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sari valmisti suppiksista mehevää pizzaa. Jääkaapissa pitkään kohotetun pohjan päälle levitetään smetanaa, savuporotuorejuustoa, suppilovahveroita, mozzarellaa ja parmankinkkua, nam!
  3. Suppilovahverot ja kylmäsavuporo ovat herkullinen makupari. Juhlava suppilovahvero-porotorttu hyytyy helposti valmiiksi jääkaapissa. Tällä syksyisellä tortulla hurmaat vieraat.