imellytetty-perunalaatikko.jpg

Jee, joululaatikoiden aika on käsillä! Nappaa siis alta talteen kolmen lempparilaatikon reseptit aattoillan ateriaa varten. Mikä näistä on oma suosikkisi?

  1. Lempeä lanttulaatikko on joulupöydän vakiovieras. Pehmeän makuinen joululaatikko syntyy, kun pyöräytät lanttusoseen sekaan kermaa, siirappia ja sopivasti mausteita.
  2. Kivan oranssi porkkanalaatikko on monen laatikkolemppari. Helppo ja perinteinen porkkanalaatikko valmistuu helpoiten riisipuurosta ja porkkanaraasteesta: erillistä porkkanoiden keittämistä ei tarvita!
  3. Makea laatikkoherkku eli mummin imelletty perunalaatikko (kuvassa) tehdään suolattomassa vedessä keitetyistä jauhoisista perunoista, jotka survotaan ja annetaan imeltyä lieden kulmalla. Muutama lusikallinen vehnäjauhoa auttaa pottulaatikon imeltymisessä. Lorauta sekaan vielä tilkka siirappia varmistamaan oikea makeus.

PS. Eikö oman suosikkisi löytynyt tästä? Klikkaa itsesi heti Joululaatikot-teemaan, sieltä löydät esimerkiksi parhaan maksalaatikon tai perinteisen makaronilaatikon reseptit!