sitruunajuustokakku_3.jpg

Makeankirpeä juustokakku on kuin kevätaurinko, nimittäin varma piristysruiske päivään kuin päivään! Nappaa alta kolme reseptiä sitruunaiseen juustokakkuun ja leivo yksi vaikka viikonlopuksi ja toinen pääsiäispöytään.

  1. Lunni leipoo -blogin Annamarian sitruunajuustokakussa (kuvassa) on sitruunaa monessa eri muodossa: hyydytetty tuorejuusto-rahkatäyte saa makua lemon curdista, sitruunamehusta ja -kuoresta sekä sitruunarahkasta. Pirteän kirpeä täyte ei ole kovinkaan makea ja se sopiikin täydellisesti yhteen makean valkosuklaapohjan kanssa. Testaa tätä ja totea, että valkosuklaa ja sitruuna ovat lyömättömät yhdessä.
  2. Raikas aurinkoinen juustokakku on maku.fi:n ikisuosikki, eikä suotta. Hyydytettävä kakku saa kuohkeutta kermasta ja täyteläisyyttä tuorejuustosta. Juuri sopiva määrä liivatteita tekee kakusta samettisen pehmeän. Kurkkaa reseptin lisäksi myös video kakun valmistuksesta, niin saat hurmattua pääsiäisvieraat tällä tällä raikkaan herkullisella juustokakulla.
  3. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna rakastui Donna Hayn täydelliseen juustokakkuun. Donnan juustokakun pohja maistuu mantelilta ja tuorejuustotäyte viritetään ricotalla ja sitruunalla raikkaamman makuiseksi. Minna antaa myös monta vinkkiä tässä paistettavassa juustokakussa onnistumiseen, kurkkaa siis nekin!

 

Psst. Lisää kakkua? Katso myös nämä Toimituksen blogin jutut!

3 x pääsiäiskakku

3 x paistettava juustokakku

Juustokakku kolmella tavalla