mk2_marinoidut_mozzarellapallot_hedelmainen_salaatti.jpg

Ylioppilasjuhlien buffetpöytää raikastavat maukkaat salaatit. Ruokaisat salaatit tulevat tarpeeseen, jos sukulaisia saapuu juhlanviettoon pitkien matkojen päästä. Jos haluat helpottaa juhlapäivän puuhia, voit pilkkoa salaattiaineksia rasioihin edellispäivänä ja yhdistää ne juhlapäivänä. Esimerkiksi perunasalaatti on hyvä valinta etukäteen valmistelijalle, sillä se kestää säilytystä ja voidaan valmistaa kokonaan etukäteen valmiiksi juhlapäivän aattona. Katso myös alta kolme maukasta buffetpöytään sopivaa salaattia, ja valitse suosikkisi!

  1. Marinoi itse mozzarellapalloja juhlapäivän aattona ja saat ihanan lisäkkeen hedelmäiselle vihreälle salaatille. Kun viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja ei halkaista, salaatti pysyy kostumatta kauemmin. (kuvassa)
  2. Ruokaisa ohra-pepperonisalaatti saa makua pepperonista, aurinkokuivatuista tomaateista ja kesäsipuleista. Raikas sitruunainen kastike viimeistelee tuhdin salaatin.
  3. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna kehitti täydellisen varhaiskaalisalaatin, jonka maustaa ihana tillivinegretti. Tämä salaatti on raikas ja keväinen valinta herkkupöytään.