kesäsalaatit.jpg

Raikkaat ja ruokaisat salaatit ovat niin ihania, että niillä voisi elää koko kesän! Kauden parhaat ainekset, kuten yrtit, nektariinit, porkkanat, kurkut ja vesimelonit muodostavat lautasella ihania yhdistelmiä. Osta korillinen vihannesosaston antimia ja sovella värikästä syötävää alla olevista salaateista. Siinä vasta mukavaa kesätekemistä.

  1. Mansikka + kevätsipuli. Tabbouleh tuunataan kesäiseksi makeilla mansikoilla ja kevätsipuleilla. Valloittava salaatti on paitsi superkaunis, myös ihanan makuinen. Toimitus hullaantui tähän kuvauksissa niin, että kulhon pohja oli nopeasti näkyvissä.
  2. Vesimeloni + grilli. Uskoisiko, että vesimeloni toimii tosi hyvin myös grillissä käväistyään? Parita sille kaveriksi suolaista fetaa, kireitä yrttejä, rapeita manteleita ja loraus balsamikastiketta, niin nopea lounas on valmis.
  3. Porkkana + kikherneet. Suloiset kesäporkkanat ovat niin nättejä, ettei niitä viitsi pistää paloiksi. Paahda ne siis kokonaisina ja nosta maustetulle kikhernepedille lehtipersiljan kera. Lämpimän salaatin kostukkeena maistuu helppo vegaaninen kaurafraichekastike, mutta soosin voit tietenkin tehdä myös tavallisesta ranskankermasta.

 

Psst! Lisää kesäsalaatteja? Katso myös muut Toimituksen blogin jutut!

3 x kesäsalaatti

3 x salaatti, jossa mansikka rakastuu juustoon

3 x lisuke gril­li­her­kuil­le