saldet.jpg

Etsitkö suolaista tarjottavaa juhliin? Salaatti on takuuvarma valinta kesäiseen juhlapöytään. Suolaiset salaatit maistuvat kaikille ja varsinkin niille, jotka tulevat kauempaa tai kiertävät päivän aikana monta juhlaa. Nappaa tästä kolme ideaa ja toteuta vaikka kaikki!

  1. Jos pihallasi rehottaa raparperipuska, hyödynnä se juhlatarjoilussa ja yllätä vieraat raparperimarinadissa kylpeneellä paahtopaistilla nektariinien ja rucolan kera. Ihana marinadi maustaa ja mureuttaa paistin ihan vastustamattoman hyväksi.
  2. Juhlapöydän salaatti on parhaimmillaan sellainen, että se vain paranee tekeytyessään. Parsakaali-linssisalaatti on ruokaisa ja ravitsee myös kauempaa saapuneet vieraat. Tässä salaatissa parsakaali muuttuu paahtamalla aivan vastustamattoman hyväksi ja herkullisen makea, seesaminen tahinikastike mehevöittää keitetyt linssit niin hyvin, ettei salaatti kaipaa muuta kastiketta.
  3. Viiden raaka-aineen kvinoasalaatti saa makua paahdetuista paprikoista, fetasta, sitruunasta ja mintusta. Kätevään salaattiin ei tarvitse erikseen kastiketta ja kauppalistakin on ihanan lyhyt!

Psst! Katso myös muut ideat suolaisiin tarjottaviin Toimituksen blogista:

3 x peltipiirakka (monta herkkupalaa kerralla)

5 x voi­lei­pä­kak­kusuo­sik­ki