puolukka-maustepippurihillo.jpg

Oletko sinäkin löytänyt valtavan puolukkasaaliin? Katso alta vinkit puolukkaisiin herkkupurkkeihin ja sokerittomaan säilöntään.

Makeat säilykkeet

Puolukkahillot ja -hyytelöt sopivat sekä suolaiseen että makeaan seuraan. Virkistä muistiasi lasipurkkien käsittelyvinkeillä, niin säilömäsi herkkupurkit kestävät mahdollisimman pitkään. Nappaa säilöntähetkeä varten alta talteen ohjeet pippuriseen puolukkahyytelöön, mausteiseen hilloon ja pirteään mehuun.

  1. Viritä puolukkahyytelö (kuvassa) uudenlaiseksi maustepippurilla ja rosmariinilla. Tämä hyytelö on täydellinen pari liharuoalle ja sopii vaikka tuliaislahjaksi.
  2. Mausteinen puolukkahillo saa potkua tujauksesta sitruunaa, neilikkaa ja cayennenpippuria. Pikantti piristys sopii vaikkapa vaikka luonnonjogurtin kaveriksi.
  3. Keitetty puolukkamehu on ihanan pirtsakan makuinen ja värinen. Lukijamme tiiviistää tunteensa mehua kohtaan näin: "RAKASTAN<3". Rakastu siis sinäkin puolukkamehuun!

+ ilman sokeria

Puolukan sisältämän hapon ansiosta marjaa on mahdollista säilöä myös ilman sokeria tai kuumentamista. Jos siis haluat säilyttää puolukan kirpsakkuuden, valmista puolukasta tuoresurvosta survomalla marjoja niin, mehua riittää peittämään puolukat. Tuoresurvos säilytetään viileässä esimerkiksi lasipurkissa, eikä sokeria tarvitse lisätä. Vesipuolukoita valmistat pullottamalla ehjät, puhtaat marjat puhtaan veden kera ja säilyttämällä pullot viileässä.