mk15_Omena_ruoka_7_preview.jpg

Piha putoilee täyteen omenoita nopeammin kuin ehdit leipoa omenapiirakoita? Älä jätä omppuja maatumaan, vaan säilö ne pimeämmän ajan iloksi näillä ohjeilla. Mitä testaat ensiksi?

  1. Uunisosetta. Omenasose onnistuu upeasti myös uunissa! Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan uuniomenasose on paitsi helppo, myös superherkullinen. Uuni hoitaa homman kuin itsestään ja antaa samalla soseelle paahteista makua. Testaa sosetta paahtoleivän päällä tai käytä leivonnassa mehevyyttä tuomaan. Ja vielä lisävinkki: toimituksessa on testattu myös omppuhilloa samalla metodilla, lisää vain sokerin määrää!
  2. Rinkuloita. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan omenarinkulat maistuvat välipalana tai vaikka myslin sekaan pilkottuna. Kun omppuviipaleet dipataan vaniljalla maustettuun sitruunamehuun, ne säilyvät nätin värisinä ja saavat kivaa makua. Mika antaa hyvän vinkin omppuviipaleiden säilyttämiseen: laita paperipussiin kangaspussi, jossa on merisuolaa, sillä se sitoo kosteuden ja omput pysyvät rapsakoina.
  3. Mehua. Mehumaijalla onnistuu marjojen lisäksi myös hedelmien mehustaminen. Katso täältä perusohje höyrymehuun ja testaa. Maistele sokerin määrä omppujen makeuden mukaan.

 

Psst! Pitäähän niistä ompuista leipoakin. Katso Toimituksen blogin omppujutut:

3 x omenat piirakkaan

Viime viikon suosituin resepti: helppo omena-kinuskikakku

3 x omena uunissa

3 x omppupiirakka