kakku2.jpg

Mehevän kostea runebergintorttu kuuluu erottamattomasti helmikuun herkutteluun! Runebergin päivä on 5.2, mutta ota sinä jo varaslähtö torttukauteen ja nappaa ohjeet kolmeen eri muotoiseen versioon klassikosta. Pyöräytätkö kansallisrunoilijamme kunniaksi herkut muffinivuoassa, pellillä vai kakkuvuoassa?

  1. Mantelinmakuinen ja klassinen runebergintorttu syntyy kätevästi, kun lusikoit taikinan muffinivuokiin. Piparinmuruilla, vadelmahillolla ja manteliaromilla maustetut tortut voi halutessaan kostuttaa vielä punssilla.
  2. Jos etsit tosi helppoa (ja hyvää) runebergintorttureseptiä, kokeile lukijamme Marja-Liisa Saarisen mehevää pellillä paistettavaa torttua. Levy leikataan herkullisiksi suupaloiksi, jotka jokainen saavat silmät vadelmamarmeladista ja sokerikuorrutteesta. Taikinan hapanleipä- ja piparkakkumurut tuovat torttuun ihanaa makua. 
  3. Perinteinen torttutaikina taittuu myös juhlavaksi kakuksi. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan ja Antin versiossa (kuvassa) on sisällä ihana hillosydän ja päällä pinkki sokerikuorrute. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin Runebergin kakku on gluteeniton ja saa ihanan maun gluteenittomista suklaakeksimuruista. 

 

Psst. Lue lisää runebergintortusta Toimituksen blogista!

Kauden herk­ku­lei­von­nai­nen: Ru­ne­ber­gin­tort­tu